Fwd: Convocatòria per proposar sessions per a la Cinquena Trobada Vers les Escoles Feministes





Bon dia,

Aquest correu va dirigit a docents i educadores que vulguin compartir la seva feina i coneixements amb altres companyes en el marc de la Cinquena trobada vers les Escoles Feministes que celebrarem el proper 1 de juny.

Sabem que moltes ja quasi esteu de vacances i precisament per això és un moment fantàstic perquè penseu en la crida que us fem des de les Escoles Feministes ;-) I és que busquem propostes d'experiències pedagògiques, tallers i activitats per a la Cinquena Trobada Vers les Escoles Feministes del proper dissabte 1 de juny. Aquí van els detalls!

CINQUENA TROBADA VERS LES ESCOLES FEMINISTES
Ja tenim lloc i data per a la quarta trobada!!! Serà el dissabte 1 de juny a l'Institut Maria Espinalt, del Poble Nou de Barcelona. Hi arriba el metro L4 i el TRAM. Reserva't des de ja aquell dia perquè estarà, com sempre, ple de tallers, formacions i activitats que ens encaminen vers les escoles públiques feministes que volem!
Imatges de la Tercera trobada vers les Escoles Feministes que vam celebrar el curs passat al CEIP Paco Candel de L'Hospitalet de Llobregat.
DE QUÈ ANIRÀ LA CINQUENA TROBADA?
El plantejament de la cinquena trobada serà semblant a les anteriors, un dia sencer d'autoformació autoorganitzada a través de tallers, xerrades i taules rodones de tot tipus. En elles compartim coneixements, metodologies, pràctiques, experiències, posicionaments teòrics i polítics, denúncies i tota mena de sabers. Pots veure el programa de la trobada anterior per fer-te una idea aquí: http://www.escolesfeministes.org/quarta-trobada/

Per a la cinquena edició hem traçat algunes línies temàtiques i organitzatives orientatives:
  • Temàtiques específiques: auto-organització (estudiantil, de treballadores, de famílies, de comunitat educativa, etc.), visibilitat / invisibilitat i violències (entre iguals, institucional, estructural, etc.).
  • Temàtiques transversals: educació afectivo-sexual, LGTBIQA+, masculinitats, convivència/gestió d'aula/comunicació no violenta, projectes feministes de centre, mitjans i cultura audiovisual, adultisme, pressió estètica, antiracisme, disseny universal d'aprenentatge i anticapacitisme, neoliberalització i privatització de l'educació pública, patriarcat digital.
  • Temàtiques disciplinars: volem centrar-nos també en aplicar la perspectiva feminista, de gènere, antiracista i anticapacitista a les matèries. Com plantejar continguts i estratègies didàctiques de matemàtiques, història, geografia, tecnologia, educació física, etc. des d'aquests enfocaments i perspectives?
  • Formats organitzatius: espai de trobada per a estudiants, enxarxament entre assistents, assemblea plenària.

I ARA LA CRIDA: VOLS IMPARTIR UNA SESSIÓ PER COMPARTIR ELS TEUS/VOSTRES CONEIXEMENTS I PRÀCTIQUES?
Ets profe d'història i orientes la teva matèria amb mirada feminista i antirracista? A la vostra escola teniu un projecte d'educació afectivosexual transversal? Feu una educació física que valori la diversitat corporal com a riquesa? Heu fet un projecte de transformació dels usos del pati que implicava a tota la comunitat educativa? Ensenyes llengua i literatura amb perspectiva LGTBIQA+?… Estem buscant propostes com aquestes i moltes altres per posar-les en comú i donar valor i visibilitat a la feina que des de l'educació pública ja es fa vers l'educació feminista. Per això us fem una crida per recollir pràctiques pedagògiques tant a l'àmbit docent com de tota la comunitat educativa que vulguin ser compartides per seguir pensant juntes i aterrar algunes idees de com ho podem fer per avançar vers unes escoles feministes, antiracistes i anticapacitistes.

Ens encantaria que qui tingui experiències de com treballar amb perspectiva feminista a l'escola o institut, vingui a explicar-nos-ho a la cinquena trobada de l'1 de juny. Fins i tot si teniu idees o materials i preferiu no parlar en públic, podem buscar altres maneres perquè ens feu arribar les vostres propostes. Si us interessa participar, escriviu-nos un correu amb l'assumpte PROPOSTA CINQUENA TROBADA a escolesfeministes@gmail.com explicant:
  • De quina escola o institut públic veniu
  • Quina pràctica o experiència us agradaria compartir (títol orientatiu i descripció)
  • Si us agradaria: 1) Explicar-nos-ho, per exemple, en una taula d'experiències o en una xerrada més magistral, 2) Compartir materials però no parlar, 3) Participar d'alguna altra manera (explica'ns com podria ser!)
Animeu-vos a participar! Totes les propostes sumen, encara que us semblin petites! Les escoles feministes les construirem entre totes!

Moltes gràcies!

Grup dinamitzador Vers les Escoles Feministes
Transformació educativa per una escola pública emancipadora
www.escolesfeministes.org

www.escolesfeministes.org

Instagram
Twitter
Website
2024 Escoles Feministes
You are receiving this email because you opted in via our website.

Escoles Feministes
Plaça Catalunya 1
Barcelona, B 08002
Spain

Add us to your address book


You can
update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp


--

Comentaris