Fwd: :: Aprenentatge competencial :: Edcamp :: Educació híbrida :: Passaport Edunauta :: Magnet :: hackejar l’educació :: lleure educatiu ::




:: Aprenentatge competencial :: Edcamp :: Educació híbrida :: Passaport Edunauta :: Magnet :: hackejar l'educació :: lleure educatiu :: 
Facebook  Twitter  Link  YouTube

Propostes 21/10/21

 Aprenentatge competencial: què fan i què necessiten els docents i els centres?


 Jornada sobre currículum competencial el proper 12 de novembre. Inscriu-t'hi!

 

Alguns centres educatius han aconseguit fer viable i sostenible un currículum i una avaluació competencials, però estem lluny de que aquesta sigui una realitat estesa i normalitzada. I hi ha veus que alerten que un currículum rígid, sobrecarregat i sobreacademitzat fomenta que una part de l'alumnat se senti desmotivat i acabi abandonant els estudis.
 
En parlarem divendres, 12 de novembre, de 9.30 a 13.30 h. al MACBA amb el director de l'Anuari 2020, César Coll, coneixerem l'experiència de diferents centres educatius que treballen el currículum des d'una òptica competencial i debatrem sobre les condicions i recursos que calen per fer-ho, amb representants de l'administració educativa. 
 
T'hi apuntes?

 

Més informació i inscripcions

 Celebra amb nosaltres el 5è aniversari del projecte Edcamp!


1, 2, 3, 4 i… 5! El projecte Edcamp CAT està de celebració! Fa 5 anys que va arribar al nostre territori i des d'aleshores hem viscut moltíssimes experiències, espais de trobada, grans moments d'aprenentatge compartit i sempre fent xarxa amb tota la comunitat educativa. I com no podia ser d'una altra manera, volem compartir aquest aniversari amb totes vosaltres!
 
El dissabte 20 de novembre  t'esperem a l'#Edcamp Summit Lúdic, de 9.30 h a 14.00 h a la Nau Bostik de Barcelona, per celebrar una trobada festiva i vibrant on combinarem tallers edcamp dinàmics i l'edcamp lúdic, un espai per compartir aprenentatges al voltant del joc i l'educació. L'objectiu serà celebrar aprendre i riure plegades amb tota la comunitat edcamp. Ah, i en format presencial!
 
Inscriu-te a a l'#EdcampSummitLúdic i celebrem-ho junts!

Participa-hi!

 "El repte no està en la tecnologia, sinó en
dotar-la de sentit pedagògic"


Experts, docents i equips directius van abordar els reptes de la transformació digital a l'escola en la jornada #EducacióHíbrida que va tenir lloc a la Nau Bostik. Vols saber com va anar i què s'hi va parlar? N'hem fet un resum, i si no la vas poder seguir en directe ja pots recuperar les converses!

 

Llegeix la crònica


 La segona edició del Passaport Edunauta comença a volar. T'hi sumes?


L'Aliança Educació 360 engega la segona edició del Passaport Edunauta per aquest curs 21/22. Volem seguir sumant nous territoris que vulguin ampliar oportunitats educatives fora de l'escola i posar l'equitat al centre de la seva política educativa. Vols saber-ne més? T'animem a participar en una de les sessions informatives dels dies 21, 26 i 28 d'octubre, i 1 de novembre.

 

Apunta-t'hi!

 Es presenta el projecte Magnet de l'Institut Rocagrossa i el CEAB-CSIC a Lloret de Mar


El Programa "Magnet. Aliances per a l'èxit educatiu", que promou la innovació en els centres educatius a través d'institucions de referència, es presenta a Lloret de Mar amb l'aliança entre L'Institut Rocagrossa i el CEAB-CSIC, que s'ha iniciat aquest curs 2021-22 amb la voluntat de posar l'esperit i excel·lència científica al servei de la transformació i equitat educativa.

 

Llegeix la notícia

 T'atreveixes a hackejar l'educació des dels carrers?


L'ajuntament de Reus (22-23 d'octubre de 2021) impulsarà la seva pròpia hackató cívica per generar noves solucions a reptes de la comunitat. 
Ets una persona creativa, atrevida i compromesa? Vols viure una experiència d'aprenentatge única?

Inscriu-te a l'Edhack Reus

 Augmentar la participació adolescent en activitats de lleure educatiu: per on començar?

 

Cada cop tenim més coneixement a partir de l'anàlisi d'iniciatives que ens poden ajudar a saber com incrementar la participació dels i les adolescents en activitats extraescolars i de lleure, especialment en entorns vulnerables. Et convidem a recuperar la presentació de la guia Més adolescents gaudint del fora escola i a llegir la publicació.

 

Descarrega la guia


 Com crear programes d'extraescolars que reforcin l'èxit educatiu i l'equitat


La recerca internacional és clara: les activitats extraescolars i de suport educatiu generen beneficis en l'aprenentatge d'infants i joves que van des del desenvolupament cognitiu i social, fins a la millora del rendiment educatiu. Però, com han de ser els programes d'activitats extraescolars i de suport educatiu per tal d'augmentar el seu impacte?

 

Consulta la nova publicació


 "Abans d'anar als casals era menys sociable, em passava l'estiu al sofà"


Les activitats de lleure durant l'estiu són clau per a la socialització d'infants i adolescents, però no tots hi poden accedir. Com ho estan fent alguns municipis per garantir que tots els infants i adolescents poden gaudir d'oportunitats educatives durant les vacances? En aquest reportatge coneixem alguns dels territoris que han treballat per fer possible un Estiu Enriquit i com ho han viscut els seus protagonistes.

 

Llegeix el reportatge!

 Últims dies per inscriure't a l'Edcamp Mates!


Encara no t'has inscrit a la segona edició de l'Edcamp Mates online? Afanya't! que és aquest dissabte!
Inscriu-te, proposa el teu tema de conversa i comparteix aprenentatges al voltant de les matemàtiques. No t'ho perdis!
 

T'hi esperem!

 Un ecosistema per a la mobilitat social en la petita infància (0-3)


A finals de setembre, el president de la Generalitat anunciava al Parlament la gratuïtat de les places públiques de P2. Però, quines limitacions té la mesura anunciada? Serà suficient per eliminar les principals barreres d'accés i que tots els infants hi accedeixin? Eloi Mayordomo apunta en aquest article algunes claus.

 

Llegeix l'article

 De les paraules als fets: un curs decisiu per la segregació escolar


Tots els factors estan alineats perquè el curs 21-22 es faci un pas contundent i sense retorn contra la segregació escolar, però caldrà valentia política. Sense aquestes actuacions concretes, l'aposta per reduir la segregació escolar no seran més que paraules. Cada any que deixem passar és tota una generació d'infants i joves la que perd oportunitats educatives per culpa de la segregació escolar.

 

Llegeix l'article

 "El món local té molt de potencial per aprofitar el coneixement de la recerca"


Josep Lluís Segú, director de l'Institut D'EP, apunta que el coneixement científic és una eina fonamental per als tècnics i regidors d'educació a l'hora de triar polítiques educatives i assignar els pressupostos, que sempre seran escassos, a aquelles mesures que tenen més possibilitats de tenir un bon retorn.

 

Mira el vídeo

Apostem per la recerca per millorar l'educació del país


La iniciativa #RecercaPerlEducació ja té més de 800 adhesions de docents, expertes, escoles, grups de recerca i institucions que demanem que cal tenir en compte la recerca científica per ser més efectius i eficients a l'hora d'afrontar els reptes educatius.
 
SUMA-T'HI!

 Lectura per a l'èxit educatiu

 

Des del programa LECXIT tenim el repte de garantir que tot l'alumnat finalitzi l'etapa de primària amb un nivell de competència lectora que els asseguri el seu desenvolupament educatiu i social. I això ho podem aconseguir gràcies a la implicació de tots i totes! Si ets un ajuntament, escola, biblioteca o entitat social i vols treballar per la millora de la comprensió lectora dels infants del teu municipi, animat' a formar-ne part!

 

Impulsa un espai LECXIT!

Com fer LECXIT? Kit de Benvinguda


Anima't a impulsar el programa LECXIT al teu Ajuntament, centre educatiu, biblioteca o entitat social. En aquesta guia trobareu les eines i pautes necessàries per implementar el projecte a les vostres institucions i per fer del LECXIT una experiència engrescadora per als infants i el voluntariat.
 
Llegeix la publicació
 

Guia pràctica per al voluntariat LECXIT

 

Les persones voluntàries sou la peça clau del LECXIT, gràcies al vostre compromís, dedicació i estima, els infants relacionen la lectura amb un moment de plaer i diversió, en el qual se senten còmodes. Faciliteu als infants experiències d'aprenentatge emotives i emocionants.

 
Llegeix la publicació
 

 T'agradaria treballar a la Fundació Bofill?

 

T'agradaria treballar d'auxiliar per recepció, dinamització dels usuaris i suport administratiu?

 

Busquem una persona dinàmica i polivalent per tal d'integrar-se a l'equip de Serveis Generals de l'entitat. 

Més informació
 

www.fundaciobofill.cat


Coneix els nostres projectes!
Descobreix publicacions i vídeos
Avís legal
No vols rebre e-mails nostres?
Vols actualitzar les teves preferències?
Fundació Bofill · C/ Provença 324 · Barcelona, Barcelona 08037 · Spain

Comentaris